Noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting en de wettelijke verplichting

In kantoren, openbare gebouwen en bedrijven is het wettelijk verplichting om goed functionerende noodverlichting te hebben. Dat is een verantwoordelijkheid die u aan de controlerende overheidsinstanties moet afleggen, maar ook aan alle personeelsleden en gasten in uw pand. Daarnaast kan noodverlichting worden toegepast in grotere woningen, waar bezoekers komen die de indeling van het pand niet kennen. Noodverlichting moet aan specifieke eisen voldoen en de aanleg vraagt om een professioneel partner. IJsselstijn Elektrotechniek uit Gouda is gespecialiseerd in het aanleggen, aanpassen en inspecteren van noodverlichting. Een inspectie gebeurt nauwkeurig en bestaat onder andere uit het testen, registreren en reinigen van de noodverlichting. Daarnaast vervangen we, indien nodig, onderdelen en worden de accu’s gecheckt. U ontvangt van ons een overzichtelijke rapportage. Met het inschakelen van IJsselstijn Elektrotechniek uit Gouda sluit u risico’s uit. Wist u dat er tegenwoordig LED-noodverlichting is. Die zijn veel energiezuiniger en branden langer bij calamiteiten.

Rookmelders redden levens

In de samenleving is meer erkenning voor rookmelders. Het is van belang dat rookmelders op de juiste plaats worden geïnstalleerd. Bij een verkeerde plaatsing kan het effect van rookmelders verloren gaan. Bij brand telt elke seconde. Wakker worden door het signaal kost tijd, daarna moet er gereageerd worden en beslist wat de volgende stap moet zijn. Vervolgens moet er een vluchtweg worden gekozen. In minder dan 5 minuten kan een beginnend brandje uitbreiden tot een uitslaande brand. Rook is daarbij vaak de gevaarlijkste factor. Wij plaatsen rookmelders en kunnen de huidige plek van uw rookmelders ook inspecteren, als u twijfels heeft.

Net als noodverlichting vragen rookmelders om controle en onderhoud

Na het installeren van levensreddende installaties, is het belangrijk om deze periodiek te laten inspecteren. U kunt bij ons controle en onderhoud onderbrengen om zeker te zijn van een goede bescherming. Bij noodverlichting is er een wettelijk verplichting om dit jaarlijks te laten controleren.

Neem contact op voor meer informatie of een inspectie

0182-526546    0182-526546
    info@ijsselstijn.nl